Resultaat


Rotaryclubs regio Waterland overhandigen cheque aan Voedselbank Purmerend

In de huidige coronatijd is het lastig fysiek fondsen te werven voor de goede doelen die de Rotaryclubs in de regio Waterland een warm hart toedragen. Op initiatief van Rotaryclub Monnickendam werd daarom medio mei een crowdfundingsactie gestart voor een financiële bijdrage aan Voedselbank Purmerend. De opbrengst werd tijdens de jaarlijkse barbecue van de voedselbank op vrijdag 31 juli overhandigd.

Versproducten

Voedselbank Purmerend verzorgt voedselpakketten in Purmerend en omliggende gemeenten voor inwoners die in financieel zwaar weer zitten. Voorzitter Willem Friso Dekker: ‘De inhoud van deze pakketten wordt verzameld door onze circa 30 vrijwilligers. Als alle producten binnen zijn, maken we er vervolgens voedselpakketten van in onze loods aan de Van IJsendijkstraat 164a in Purmerend. De pakketten worden elke week door onze cliënten opgehaald en variëren in grootte voor de verschillende huishoudens. De inhoud is natuurlijk sterk afhankelijk van het aanbod en vaak zijn met name de versproducten als groente, fruit en zuivel schaars. Daarom is de bijdrage van de gezamenlijke Rotaryclubs voor deze specifieke producten zeer welkom.’

Gezamenlijke actie

De gezamenlijke Rotaryclubs in de regio Waterland ondersteunen het belang van Voedselbank Purmerend. Tijdens de overhandiging van de cheque bedankte Lewi Vogelpoel van RC Monnickendam, namens alle deelnemende clubs in de regio, de vrijwilligers van de voedselbank voor hun goede werk en tomeloze inzet. De crowdfundingsactie bracht (na aftrek van kosten) €2.847,29 op voor dit goede doel. Hiervoor overhandigde zij symbolisch een cheque aan Willem Friso. Naast deze financiële bijdrage was er voor alle vrijwilligers van de voedselbank nog een koele traktatie na afloop van hun jaarlijkse barbecue, die met veel dank werd ontvangen.

Over Rotary

In de regio Waterland zijn 6 clubs actief, te weten: RC Purmerend, RC Purmerend-Waterland, RC Purmerend-Weidevenne, RC Purmerend-Polderland, RC Landsmeer en RC Monnickendam.

Over Voedselbank Purmerend

De vrijwilligers van Voedselbank Purmerend geven al meer dan tien jaar voedselpakketten uit. In het begin alleen voor de gemeente Purmerend, later is het werkgebied ook uitgebreid met de gemeenten Edam-Volendam, Beemster, Landsmeer en Waterland. Op dit moment bedient de organisatie ongeveer honderd mensen per week.